IKEA Damloop

Dam tot Damloop voor TeamUp

Doneer nu
Meer informatie

Op zondag 18 september is het weer zover: de Dam tot Damloop!

Voor wie het niet kent; de Dam tot Damloop is een hardloopevenement van 10 Engelse Mijl (16 KM) van Amsterdam naar Zaandam.

Dit jaar doet IKEA met maar liefst 60 deelnemers mee aan dit evenement. En ook dit jaar lopen we voor het goede doel!

We rennen voor TeamUp, een gezamenlijk project van drie van onze partners War Child, UNICEF en Save the Children om gevluchte kinderen in Nederland te helpen. In 2015 vangt Nederland bijna 14.000 gevluchte kinderen op in asielzoekerscentra. Gevluchte kinderen hebben grote behoefte aan structuur, stabiliteit, veiligheid en ontspanning. Zodat ze weer kind kunnen zijn.

War Child, UNICEF Nederland en Save the Children slaan de handen ineen. Samen hebben zij een gedegen methodiek ontwikkeld om kinderen van 6 tot 18 jaar in Nederlandse opvangcentra op een vast moment in de week mee te laten doen aan recreatieve sport en spelactiviteiten. Het aanbieden van activiteiten op vaste tijdstippen in de week zorgt ervoor dat kinderen houvast hebben en altijd iets om naar uit te kijken. Zo kunnen ze even hun nare ervaringen vergeten.

Kortom, met deze sportieve prestatie zetten wij ons in voor sport en spel voor gevluchte kinderen in Nederland!

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

1.220
20/10/2016
15:11

Ikea medewerkers

Bekijk alle

Save the Children vindt dat ieder kind een eerlijke kans verdient. In de hele wereld geven wij kinderen een gezonde start, de kans om te leren en beschermen we hen tegen onrecht en gevaar. Wij doen alles wat nodig is om het leven van kinderen - en daarmee de toekomst van onze samenleving- te verbeteren. Niet alleen in geval van nood, maar elke dag weer. Wij zijn Save the Children. Wij redden kinderen. Help je mee?